Concordia Polska partnerem Forum Rolników i Agrobiznesu

23 / 11 / 2020

Concordia Polska Grupa Generali jest partnerem tematycznym V Forum Rolników i Agrobiznesu, które odbędzie się 24 i 25 listopada. Tegoroczną edycję zaplanowano w formacie online.

W prelekcjach i debatach wezmą udział eksperci, naukowcy, rolnicy i politycy związani z branżą rolniczą. Wspólnie zastanowią się m.in. nad tym, jak przygotować się do nowych wyzwań w europejskim rolnictwie w kontekście zawirowań gospodarczych i przepisów prawa.

Na rozwój branży i bezpieczeństwa produkcji rolnej ma wpływ także kształt oferty specjalistycznych ubezpieczeń. Podczas pierwszego dnia Forum, w sesji Uprawa i technika, o ochronie ubezpieczeniowej od nieprzewidzianych zjawisk pogodowych opowie Krzysztof Mrówka, Dyrektor Biura Ubezpieczeń Rolnych Concordii, ekspert zarówno w obszarze ubezpieczeń rolnych, jak i likwidacji szkód, ze szczególnym uwzględnieniem szkód w uprawach.

– Rolnicy są świadomi zagrożeń, które pojawiają się w następstwie m.in. zmian klimatycznych. Szukają zabezpieczenia przed suszą, przymrozkami czy ulewnymi deszczami – mówi Krzysztof Mrówka – Na podstawie pogłębionych analiz, ale i codziennych rozmów z rolnikami, stale dopasowujemy naszą ofertę do nowych zagrożeń w uprawach, jak i  w hodowli. Pakiety ryzyk są poszerzane, czas ochrony wydłużany, a rozwiązania opieramy także o indywidualne potrzeby klientów – dodaje.

V Forum Rolników i Agrobiznesu to kolejna już w tym roku konferencja rolnicza w formule online. Udział we wszystkich sesjach jest bezpłatny. Pełny program i formularz zgłoszeniowy znajdują się na stronie https://forum.topagrar.pl

Fot. Top Agrar